1. #1

    [Win7Pro x86] trying to install SP1 - error STATUS_SXS_ASSEMBLY_MISSING

    Hello,
    I've read some similiar threads on the forum but found no solution.
    I've run System Update Readiness Tool (2014), sfc.exe, SFCFix.exe (results are OK - attached logs).

    Thanks!
    Attached Files Attached Files


    • Ad Bot

      advertising
      Beep.

        
       

  2. #2

    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,404

    Re: [Win7 Prof. 32bit] installing SP1 - error STATUS_SXS_ASSEMBLY_MISSING

    I see the issue. Now we just need to figure out what to do about it.
    Code:
    2017-04-18 14:53:27, Error                 CSI    0000020c (F) STATUS_SXS_ASSEMBLY_MISSING #937837# from CCSDirectTransaction::OperateEnding at index 0 of 1 operations, disposition 2[gle=0xd015000c]
    2017-04-18 14:53:27, Error                 CSI    0000020d (F) HRESULT_FROM_WIN32(ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING) #937722# from Windows::ServicingAPI::CCSITransaction::ICSITransaction_PinDeployment(Flags = 0, a = Microsoft-Windows-Branding-Ultimate-Deployment-LanguagePack, Version = 6.1.7600.16385, pA = PROCESSOR_ARCHITECTURE_INTEL (0), Culture = [l:10{5}]"pl-PL", VersionScope = 1 nonSxS, PublicKeyToken = {l:8 b:31bf3856ad364e35}, Type neutral, TypeName neutral, PublicKey neutral, cb = (null), s = (null), rid = [106]"Microsoft-Windows-Branding-Ultimate-Client-Package~31bf3856ad364e35~x86~pl-PL~6.1.7601.17514.BUC Namespace", rah = (null), manpath = (null), catpath = (null), ed = 0, disp = 0)[gle=0x80073701]
    2017-04-18 14:53:27, Info                  CBS    Failed to pin deployment while resolving Update: BUC Namespace from file: (null) [HRESULT = 0x80073701 - ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING]
    2017-04-18 14:53:27, Info                  CBS    Failed to resolve item[0] in Package: Microsoft-Windows-Branding-Ultimate-Client-Package~31bf3856ad364e35~x86~pl-PL~6.1.7601.17514, Update: BUC Namespace [HRESULT = 0x80073701 - ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING]
    2017-04-18 14:53:27, Info                  CBS    Failed to resolve execution update. [HRESULT = 0x80073701 - ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING]
    2017-04-18 14:53:27, Error                 CBS    Failed to resolve execution package: Microsoft-Windows-Branding-Ultimate-Client-Package~31bf3856ad364e35~x86~pl-PL~6.1.7601.17514 [HRESULT = 0x80073701 - ERROR_SXS_ASSEMBLY_MISSING]
    Can you please zip up and attach the following log?
    c:\windows\inf\setupapi.dev.log

  3. #3

    Re: [Win7 Prof. 32bit] installing SP1 - error STATUS_SXS_ASSEMBLY_MISSING

    Hi,
    There are some archive versions of setupapi.dev.log in c:\windows\inf.
    I'll attach them if needed.
    Attached Files Attached Files

  4. #4

    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,404

    Re: [Win7 Prof. 32bit] installing SP1 - error STATUS_SXS_ASSEMBLY_MISSING

    Thanks. I need to see your components hive now. Please do the following.

    Retrieve Components Hive
    1. Navigate to C:\Windows\System32\Config and locate the COMPONENTS file.
    2. Please copy this file to your desktop.
    Note: If you receive an error that this file is in-use, simply reboot your computer and try again.
    3. Right-click on this file on your desktop and select Send To...Compressed (zipped) folder. This will create a file named COMPONENTS.ZIP on your desktop.
    4. The file will likely be too large to upload here so please upload to SendSpace and just provide the link here.

  5. #5

    Re: [Win7 Prof. 32bit] installing SP1 - error STATUS_SXS_ASSEMBLY_MISSING


  6. #6

    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,404

    Re: [Win7Pro x86] trying to install SP1 - error STATUS_SXS_ASSEMBLY_MISSING

    Thanks. Please start with the following.

    Step#1 - Run Windows Repairs
    Warning: this fix is specific to the user in this thread. No one else should follow these instructions as it may cause more harm than good. If you are after assistance, please start a thread of your own.
    1. Download Windows Repair (All-in-One) Portable to your desktop.
    2. Once the file is downloaded, right-click on the file on your desktop and choose Extract All...

    3. Keep the defaults and click the Extract button.
    4. A folder named tweaking.com_windows_repair_aio will be extracted to the desktop. Once the extraction is complete the folder will open.
    5. Inside this folder, there is a folder named Tweaking.com - Windows Repair. Open this folder as well.



    6. Double-click on Repair_Windows.exe to open. Note: Please make sure all of your programs are closed and anything you were working on is saved as we will be rebooting.
    7. When the program opens, click the Reboot to Safe Mode button at the bottom of the screen. Answer Yes to allow.
    8. Once rebooted into Safe Mode, open the program again. When the program opens, click the Repairs tab and click the Open Repairs button.
    9. A backup of your registry will be made. After a few moments you will have many options from which you can choose.
    10. Please click the Unselect All button and then click to enable only the following ones:


    05 - Repair WMI
    14 - Remove Temp Files
    15 - Repair Proxy Settings
    17 - Repair Windows Updates
    21 - Repair MSI (Windows Installer)



    11. Ensure the Restart check box is selected and click the Start Repairs button in the lower right of the screen. This may take some time to run so be patient.

    12. Once the fixes are complete you will be prompted to restart your machine. Answer Yes.

  7. #7

    Re: [Win7Pro x86] trying to install SP1 - error STATUS_SXS_ASSEMBLY_MISSING

    Thanks. All mentioned scripts have been run, but SP1 fails with the same error (attached cbs.log).
    Attached Files Attached Files

Similar Threads

  1. [Win7Pro x64] Corrupt update files - Can't install SP1
    By barbapapa in forum Windows Update
    Replies: 152
    Last Post: Yesterday, 09:26 AM
  2. [Win7Pro x64] Win.Update has issues installing updates properly
    By Platinum Lucario in forum Windows Update
    Replies: 17
    Last Post: 04-15-2017, 10:00 AM
  3. [SOLVED] [Win7Pro] SFC contains corrupted files that even SFCFix could not fix
    By Platinum Lucario in forum Windows Update
    Replies: 50
    Last Post: 04-05-2017, 10:04 PM
  4. [SOLVED] [Win7Pro x86] Can't install SP1
    By DragynFyre in forum Windows Update
    Replies: 3
    Last Post: 04-03-2017, 11:38 AM
  5. Replies: 6
    Last Post: 06-22-2016, 05:04 PM

Log in

Log in